Västernorrlands  läns
    biodlaredistrikt  
 

Västernorrland

 

 Rev: 2008-12-08/Lq

RECEPT

 

YBin_recept.htm


DRÖMGOD(-:) HONUNGS OCH SAFFRANSGLASS

3 Äggulor, 
1/2 dl Socker, 
1/2 dl Honung, 
1 pkt Saffran, , 
3dl Vispgrädde, 
200gr Hallon

1 matsked Florsocker. 

Blanda äggulorna, socker, honung och saffran väl med en elvisp. Vispa  grädden och blanda i den. Ställ i frysen 4 - 6 tim. Mixa hallon och florsocker till en sås.     

 ÄT OCH NJUT !

 


MYSLI med HONUNG

500 g Havregryn, 
4 dl Vetegroddar, 
1 påse Kokosflingor(200g), 
2-3 dl grovhackade nötter, 
1/2 dl Matolja, 
1-1,5 dl Honung, 
1 dl brunt Farinsocker

Blanda havregryn, vetegroddar, kokosflingor och hackade nötter i en kastrull. Värm tills innehållet bubblar. Häll över innehållet i bunken. Blanda väl. Fördela mysslin i två långpannor och rosta i 175 graders värme. Rör om då och då. Låt kallna. Häll på burkar och förvara gärna kallt.